PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp med att skapa en snurra med olika antal årHjälp med att skapa en snurra med olika antal år
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-08-29 14:20
 
 Ändrad av TasseMatte  på 2022-08-29 14:41:08

Hej!
Jag sitter och försöker göra en snurra som visar hur olika pensionsförsäkringar kostar i olika bolag. Jag vet att det finns en uppsjö med ränta på ränta kalkylatorer ute på nätet men syftet för min snurra är att visa hur kostnaden påverkar sparandet från år till år och sen i slutändan så vill jag att den totala avgiften som kund få betala under X antal år sammanställs. 

Så om jag skulle skriva 5 år så skulle det komma en lista med vad värdet är år 1, 2, 3, 4 & 5. 
Om jag skulle ändra till 10 så skulle listan bli längre och sammaställningen ändras.

Jag vill samtidigt visa på vad tex 5% i avkastning per år gör med avgifterna & ränta på ränta effekten samtidigt och visualisera för mina kunder vad skillnaden blir beroende på vilken försäkring dom väljer och hur länge kapitalet står i arbete. 

Och jag vet inte hur jag skall söka på nätet för jag vet inte hur jag skall ställa frågan

Vad skall jag söka på för att hitta mer matnyttigt i hur man kan göra en snurra som tar fram prognos på önskat antal år? 

Tacksam för svar 
PS: Hoppas det inte var allt för svamligt. 

Edit
Jag hittade denna som är vad jag är ute efter men jag hittar inte hur den är skriven i excel

templates.office.com/sv-se/l%C3%A5nek...

Nytt inlägg
 2022-09-02 11:57
 

Hej hej

Lösningen du hittade innehåller ganska många referenser till namngivna områden. Dessa kan du se vad de refererar till i namnhanteraren (ligger under menyn formler). Utöver detta så har den som byggde templaten också valt att rita ut mängder med celler där det finns beräkningar. Tryck Ctr+ A, för att markera alla celler, och därefter ändra till svart text så ser du dem. Trycker du ctrl+end så hamnar du i slutet på den använda arbetsytan, där kan du se ganska många formler. För mig hade det nog dock tagit brutalt mycket längre tid att utgå från den mallen jämfört med att göra en helt ny på annat sätt. 

Mvh

Christian

 

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp med att skapa en snurra med olika antal årHjälp med att skapa en snurra med olika antal år

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter