PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFå med ett tredje värde i diagramFå med ett tredje värde i diagram
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2023-07-03 16:40
 
Hej,

Jag har ett diagram med fördelning av hur folk svarat på en enkät - nu vill jag få med totala antalet svar i samma diagram typ i en textruta. Denna ska ändras beroende på vilka frågor jag markerar dvs om en fråga haft 100 svar och en annan 110 så vill jag att värdet ändras.

Jag använder A1:A200 för ID på svaren och B1:B200 för de olika svarsaltenativen. I C1:C200 finns totala antalet svar...jag får svaren i staplar men kan inte få in antalet svar (n-värde) på något sätt.

Tips?
Nytt inlägg
 2023-07-04 06:17
 

Hej ME,

Man kan knyta en textruta till en formel.

Välj bara Infoga-> Textruta

Klicka sen i textrutan så markören visas, men istället för att börja skriva text så klickar du uppe i fomelfältet och skriver exempelvis =A1. Då blir textrutans innehåll kopplat till värdet i cell A1 och uppdateras automatiskt så fort värdet i cell A1 ändras.

Däremot är jag osäker på vad du menar med "Denna ska ändras beroende på vilka frågor jag markerar"..?

Vill du få saker och ting att hända "automatiskt" i Excel så fort du bara klickar på en ny cell måste du använda dig av Visual Basic kod som körs vid Worksheet.SelectionChange eventet.

Som vanligt underlättar det för oss som försöker hjälpa till med exempeldata och/eller ett skärmklipp. Då blir det mycket lättare att förstå utmaningarna.

Nytt inlägg
 2023-07-04 17:29
 

Hej,
Tack, när man markerar diagrammet kan man välja vika värden som ska vara med i diagrammet...den röda cirkeln är antal svarande och den kan jag inte få in på ett bra sätt...det ska vara en text där det står "n=xxxx".

 

Nytt inlägg
 2023-07-04 17:37
 

Hej igen ME,

Då kan du bara följa mina tidigare instruktioner.

Infoga -> Textruta

Klicka i textrutan och sen i formelfältet och skriv in formeln ="n="&B2

Nytt inlägg
 2023-07-05 05:28
 

Tack, det fungerar, men när jag drar dataserien ner till nästa så hänger inte den rutan med, tänker att jag kanske kan läsa in vilken rad diagrammet läser in från så att rad två ändras vartefter, nästa blir ju B3 etc etc. fast det kanske behövs VBA för det.

Nytt inlägg
 2023-07-05 06:54
 

Go'morron ME,

Det beror lite grann på vad du vill göra.

Om du enbart vill visa ett diagram åt gången, exempelvis per månad, skulle jag skapa en hjälptabell som jag baserar diagramet på.

Där kan du exempelvis välja månad från en drop-down lista så hämtas alla värden för den valda månaden automatiskt från huvudtabellen.

Vill du däremot visa flera stapeldiagram samtidigt kan du ju skapa olika diagram med olika cellereferenser. Då behöver du inte ändra någonting.

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFå med ett tredje värde i diagramFå med ett tredje värde i diagram

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter