PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelVilka formler i "riktiga" excel funkar inte i google kalkylblad?Vilka formler i "riktiga" excel funkar inte i google kalkylblad?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2023-10-03 10:28
 

 Jobbar med matutlämning till behövande människor. Vi är ett gäng jourhande som bokar in människor några veckor framåt och använder goggle driv vilket är ett utmärkt verktyg då männskor för volontärer med flexibla liv.

Vi har en kolumn med olika veckodagar i en bokninglista för kunder som hämtar matkassar . Vi vill sprida ut kunderna jämt under veckans fem dagar. Kunderna kan vara registrerade för hämtningar flera veckor fram i tiden.  Märker veckans dagar (1må, 2ti, 3on, 4 to, 5fr) och vill genom en filtrering i en annan kolumn se hur kunderna är fördelade över innevarnde veckas dagar.

Nedanstånde formel fungerar aldeles utmärkt (för måndagar = "1må" ) när jag kör excel lokalt i min mac, men när jag laddar upp den på google drive så att det blir ett kalkylblad visas det rätt antal för "1må" ofiltrerat men när jag filtrerar på innebarande vecka får jag "0". Om jag sen laddar/exporterar ned filen från google driv och öppnar den lokalt fungera formeln igen som den ska,.

Finns det någon sammanställning på vilka formler som inte funkar i google kalkylblad?

 

=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3,OFFSET(K10:K303,ROW(K10:K303)-MIN(ROW(K10:K303)),,1))*(K10:K303="1må"))

Nytt inlägg
 2023-10-04 05:37
 

God morgon och välkommen till forumet Lindblad,

För att svara på din primära fråga angående om det finns en sammanställning över funktioner som överenstämmer/saknas mellan Microsoft Excel respektive Google Kalkyl så känner inte jag till någon sådan officiell lista. Detta beror säkert på att både Excel 365 samt Google Kalkyl konstant är under utveckling och därför får nya funktioner titt som tätt.

Rent generellt kan man dock säga att den absoluta merparten av alla funktioner finns i båda kalkylprogrammen, men de fungerar inte alltid exakt likadant.

I ditt specifika fall är det inte frågan om att en funktion saknas, för då hade du fått ett #NAMN? felmeddelande. Du får "fel" resultat, i ditt fall 0. Detta beror som jag tidigare nämnde på att alla funktioner inte fungerar exakt likadant i båda programmen. Om jag inte minns helt fel så kan man i Google Kalkyl inte mata funktionen SUBTOTAL() med en dynamisk matris (OFFSET) som du gör i din formel, utan man får använda sig av en hjälpkolumn. Alternativt lösa det på något annat sätt, beroende på vilken version av Excel du använder.

Om ni nu har beslutat att använda Google Drive och Google Kalkyl (istället för Microsoft Excel Online och OneDrive som också är gratis) varför skriver du då inte formlerna direkt i Google Kalkyl så att det inte blir några kompatibilitetsproblem? Inte ens Excel för Mac och Excel för Windows har ju exakt samma funktionallitet. Då genererar det bara massa onödiga utmaningar om man skriver formlerna i Excel för Mac för att primärt använda dem med Google Kalkyl.

Lycka till !

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelVilka formler i "riktiga" excel funkar inte i google kalkylblad?Vilka formler i "riktiga" excel funkar inte i google kalkylblad?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter