PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelSöka i två kolumner på en flik och presentera överenstämmande resultat på anna flikSöka i två kolumner på en flik och presentera överenstämmande resultat på anna flik
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2024-06-17 08:44
 

Hej, en newbie med ambitioner för Excel här. Jag är en glad ammatör som inte riktigt kommit in i Excel ännu. Jag kan villkors formatera celler och enklare formler men har tagit mig vatten över huvudet med mitt nya projekt som sannolikt innebär formler och kombinationer därav som jag ännu inte behärskar.

Jag har försökt kombinera VÄXLA, LETARAD och OMFEL för att kunna hämta data på en flik baserat på ett ursprungsvärde på en annan flik.

(jag är nog lite ofärdig i mina funderingar för jag har två flikar till som ska inkluderas i resultat på något sätt 2023, 2024, men om jag koncentrerar mig på 2022 för nu, så kanske det mer är en presentationsproblematik senare...kanske en mätningsflik per år)

 

 

Avseende 2022, I cell C11 (X-et) på fliken "Mätningar" tänker jag en formel som ska ge resultat baserat på:

 

Vad som än står i B11 (Mätningar) ska letas upp på fliken "IR 2022 NY" i kolumn B.

 - Om företeelsen i B11 inte finns ska "Ej inplanerad" noteras vid X-et i C11.

 - Om företeelsen i B11 finns är tanken att jämförelse med kolumn C (IR 2022 NY) ska göras för att se om ordet "JA" är noterat på samma rad som företeelsen i B11. Är det ett "JA" noterat ska resultatet "Genomförd" synas vid X-et i C11.

 - Om företeelsen i B11 finns är tanken att jämförelse med kolumn C (IR 2022 NY) ska göras för att se om ordet "JA" är noterat på samma rad som företeelsen i B11. Är det inte ett "JA" noterat ska resultatet "Ej Genomförd" synas vid X-et i C11.

 

 

Så i detta exempel skulle formeln generera i:

Cell C11 ett - "Ej genomförd" då JA saknas i kolumn C på fliken "IR 2022 NY".

Cell C12 ett - "Genomförd" då både företeelsen av innehållet i kolumn B12 på fliken "Mätningar" finnsi kolumn B på fliken "IR 2022NY" samt att ett "JA" finns på samma rad i kolumn C.

Cell C19 - ett "Ej inplanerad" då företeelsen av innehållet i B19 på fliken "Mätningar" saknas i kolumn B på fliken "IR 2022 NY".

 

 

Dentänkta formeln i C11 ska genereras nedåt för kolumn C på fliken "Mätningar" (Tänker $B11...). Sen blir det en variant av denna formel i övriga kolumner på "Mätningar" för att leta efter 2-6 (blå cirkel). Det finner jag nog ut själv. Men jag verkar inte komma i mål med det första, kritiska formelmakandet ;)

 

Snälla finns det någon som kan peka mig rätt??

 

Patric.

 

Flik "Mätningar"

 

Flik "IR 2022 NY"

 

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelSöka i två kolumner på en flik och presentera överenstämmande resultat på anna flikSöka i två kolumner på en flik och presentera överenstämmande resultat på anna flik

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter