PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp! 3D (nested??) funktionerHjälp! 3D (nested??) funktioner
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2014-06-16 13:53
 
Hej
Jag håller på bygga arbetsbok dar bladen utgör arbetsdagar. Jag vill nu räkna fram medel av värden från tex. föregående veckan. Jag läste att ska använder mig av 3D referenser för att komma åt de olika blad men bara =medel funktion kan användas i 3D ref, det ger mig fel värde eftersom ibland står det noll i cellen men =medel tar ej hänsyn till detta då blir svaret fel. Någon nämnde att jag skulle använda mig av =antal också?? För att räkna tömma celler?? I alla fall jag kommer inte längre och var oerhört tacksam för hjälp med detta!!
Tack på förhand och Hälsningar
Nytt inlägg
 2014-06-17 09:34
 
Hej!

Om cellen är tom så skall MEDEL() ignorera den. Har du kontrollräknat och sett om inte resultatet blir rätt?

Du nämner egentligen bara en funktion som du testat och fått att fungera, och det är MEDEL, det gör det svårt att bedöma vad som eventuellt kan vara problemet.

Jag tror dock att det kan vara så här att MEDEL() är en funktion som arbetar med områden, precis som SUMMA() gör. När du använder denna formel med 3D referens går det utmärkt. Men om du kanske använder 3D referens i enkla beräkningar så blir det fel? Stämmer detta? I så fall är orsaken att du inte noterat skillnaden mellan områden och enstaka celler. MEDEL(), SUMMA() m.fl. formler arbetar med områden. En 3D referens omfattar till sin natur flera celler och är därför ett område. Om du sedan gör på samma sätt som med MEDEL() men i ett sammanhang där endast en cell skall anges, till exempel i en formel, så blir det fel för 3D referenser är alltid områden.

Med vänlig hälsning
Kihlman

Kihlman

Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utveckling av program, utbildning samt support och hjälp i Excel och VBA.

www.excelspecialisten.se

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp! 3D (nested??) funktionerHjälp! 3D (nested??) funktioner

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter