PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopplade cellerKopplade celler
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2020-03-27 08:35
 
Hej! Jag har ett excelark från en annan person som jag byggt vidare på och gjort om till det jag behöver det till - räkna antalet ärenden av olika slag per handläggare. Det består av ett sammanställningsblad och sedan ett blad per handläggare. I bladen för de enskilda handläggarna finns relevanta faktorer för varje ärende inlagda som sedan räknas ihop per handläggare - i det aktuella fallet hamnar denna sammanräknade siffra i cell F40. I sammanställningsbladet görs sedan en sammanställning av antalet ärende av en viss typ per handläggare - denna hämtas genom formeln ="bladnamn"!F40. Ovanstående fungerar utmärkt. Men, tre handläggare ingår i en egen grupp, men finns med i samma arbetsbok. I tabellen i sammanställningsbladet försöker jag nu göra precis samma sak för dem - hänvisa till cell F40 i det aktuella bladet som ovan. Och det i sig funkar bra, när jag ändrar i första raden, och exempelvis skriver in =JÖ!F40 så får den fram siffran som står i JÖ!F40. Men, samtidigt ändras formeln i samma kolumn i de två andra raderna till =JÖ!F41 respektive =JÖ!F42. Så, dessa celler verkar kopplade till varandra på något sätt. Jag förstår dock inte hur.. Är det någon som känner igen det här och vet hur jag tar bort den funktionen i så fall?
Nytt inlägg
 2020-03-27 08:48
 
Det du beskriver lär normal funktionalitet för en datatabell. En tabell kopierar formeln nedåt till tabellens slut automatiskt. Trycker du på delete så tar du bort formeln. Vill du inte längre att den ska kopiera automatiskt så får du konvertera tabellen till ett normalt område.

/c

Nytt inlägg
 2020-03-27 08:57
 
Fast det har inte varit så på något av de andra ställena jag arbetat med.. Verkar enbart vara i den kolumnen så lyckades lösa problemet när jag såg att formlerna i övriga kolumner i tabellen inte gjort så.. så kunde kopiera formlerna åt sidan istället.. =)
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopplade cellerKopplade celler

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter