PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHitta och ändra referenser till externa workbooks	Hitta och ändra referenser till externa workbooks
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2020-05-18 19:49
 

 Hej! 

Jag har fått fyra stycken .xlsx-filer skickade till mig. Alla innehåller flera sheets och tre av dem innehåller referenser till de övriga. När jag öppnar filerna får jag varningar om att länkar till externa dokument inte går att uppdatera och blir skickad till ”Edit Links” dialogen.

Där hittar programmet länkar till de övriga workbooks och vid ”Location” ser jag en sökväg från avsändarens dator. Så långt allt väl men när jag väljer ”Change Source”, letar på motsvarande fil på min PC och klickar OK händer inget utan källan och filnamnet under Source är samma som tidigare.  

Jag ska nog också nämna att filerna är xlsf-formulär och ska användas i annan programvara.

Jag är (som ni kanske förstår😉 ) ingen avancerad Excel-användare men har läst supportsidor och bloggar/youtube klipp men inte lyckats hitta lösning.

Saker jag har sett nämnas är att filnamnen jag har fått skickade till mig inte motsvarar filnamnen i länkarna. Filnamnen innehåller också mellanslag och åäö. Har prövat att döpa om dom för att fixa bägge dessa problem och har också lagt dem på en sökväg utan mellanslag men inget har hjälpt.

Jag googlade mig också fram till att man ska kunna hitta cellen där länken finns genom att söka på ".xls" men då får jag inga träffar. 

Kan nån hjälpa mig komma vidare?

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHitta och ändra referenser till externa workbooks	Hitta och ändra referenser till externa workbooks

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter