PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelprognos.ets i ett diagram som fylls i hela tiden automatiskt?prognos.ets i ett diagram som fylls i hela tiden automatiskt?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2020-06-28 07:48
 

Hej,

Jag har ett linjediagram som autofylls varje minut under dagen, när jag letar efter prognosdiagram under ändra diagramstyp så hittar jag inte det. Hittar det bara under data->prognosblad när jag har markerat befintliga celler med värde i. Kan man inte få funktionen prognos.ets i ett diagram som fylls i hela tiden automatiskt?
 
MVH
Nytt inlägg
 2020-06-29 15:20
 
 Ändrad av anonymous  på 2020-06-30 09:04:41

**ED:  Jak kann inte stavva lägnre**

Prognosbladet är inget diagramformat, Det är en variant som fyller ju på prognos-data längst ner i ett rådatablad, så det blir nog svårt att automatisera (det är ju längst ner du fyller på med nya data)

Om du kan styra så att dina nya data alltid "petas in" innan prognosraderna så kan du göra diagrammets indataområden dynamiska:

https://www.excelspecialisten.se/exceltips/namngivna-omraden-excel/

Men då måste du även fixa så att tidsvariabeln räknas upp så det blir ändå inte bra.

En variant (begränsat jämfört med progos.ets) är att du istället ser till att dina data står i en "exceltabell" (omvandla med Ctrl+T vid behov) som utökas automatiskt när du fyller på data. Om du skapar ett vanligt Punktdiagram (med streck) utifrån tabellen så kommer den att expandera automagiskt. 

Sedan markerar du diagrammet och går till:

Diagramdesign->Lägg till Diagramelement->trendlinje->fler alternativ

Under 3:e fliken "alternativ för trendlinje" så kan du lägga till hur lång tids (perioders) framskrivning du vill ha + vilken prognosfunktion du vill använda. Det är alltså inte Progos.ets "smarta" prognos med osäkerhetsskatting osv. Det är en klassisk regression som viktar alla mätpunkter lika.

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelprognos.ets i ett diagram som fylls i hela tiden automatiskt?prognos.ets i ett diagram som fylls i hela tiden automatiskt?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter