PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp med linjediagramHjälp med linjediagram
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2021-01-26 14:09
 

 Hejsan 

Jag har ett problem som jag håller på bli tokig av. Jag vill göra en "tabell" som jag kan använda om o om igen. Men skillanden är att det kommer vara nya värden jag kommer mata in . Jag håller på med cykling och gör var 16e vecka blodlaktat tester för att se om min träning går åt rätt håll. Och då finns det några fasta värden så som Watt, tid. Dvs man börjar alltid med att ett test vid min 0, sen fortsätter man var 3e min tills dess att man är färdig med testet. Jag vill då kunn ha en färdig formel där ja bara fyller i dom nya värderna. Jag bifogar en bild på hur jag vill kunna göra. Så kanske någon snäll människa kan förklara hur jag gör. För när jag gör det blir det absolut inte samma som på bilden. Utan min laktat kurva får jag inte alls så fin som på bilden. Utan min ligger i botten och går mot sekundäraxeln precis vid 13. 

Hoppas någon förstår hur jag menar och kan vara behjälplig 

på nedanstående länk finns ett exakt diagram så som jag vill göra det. Hur gör man så ?? 

uppsalabikeweekend.se/bloggar/jacob-l...

Med vänlig hälsning, David

Nytt inlägg
 2021-01-27 07:48
 

 Hej hej

Excel kan bara plotta ut riktiga värden. Därför behöver du fuska lite för att åstakomma det du vill. I ditt underliggande data behöver du lägga till ytterliggare en kolumn, Jag kallade min Laktofake. I den kolumnen refererar du till din laktokolumn och multiplicerar med en faktor. För mig blev 50 ett hyfsat värde att muliplicera med. Därefter skapar du om diagrammet, dubbelkolla att linjen för laktofake ritas ut där du vill ha den, om inte får du trixa med mattematik för att få värden som ligger närmre din sekundäraxel. 

Därefter kan du markera ditt diagram och gå in på markera data under fliken diagramdesign/design. Ticka ur boxen för din orginal lakto så gamla linjen försvinner. 

markera din laktofake-linje och högerklicka på den, välj: lägg till dataetiketter. Högerklicka på linjen igen och välj formatera dataetiketter, Bocka för värden från celler och peka ut din riktiga laktokolumn, bocka ur värden.

Gjorde detta i 365(desktop).

Mvh

Christian

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp med linjediagramHjälp med linjediagram

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter