PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp Textrutor flyttar sig vid utskriftHjälp Textrutor flyttar sig vid utskrift
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2021-02-05 11:41
 

 Hej!

 

Har en excelfil med flera olika blad för inmatning av data.

Sedan finns det ett blad där all data redovisas, detta blad ska skrivas ut som pdf / papper.

På utskriftsbladet är det länkar och formler i alla celler så fliken är låst för att användaren inte ska kunna ändra någonting.

Jag vill att vissa ord i en cell ska kunna strykas under och att vissa värden ska kunna sättas innanför parentes. Detta är beslut som användaren ska ta och inte kopplat till specifika värden, så jag kan med andra ord inte använda en =om() formel för formatet. För att förtydliga vill jag alltså inte ändra formatet i en hel cell utan bara stryka under vissa delar av datan i cellen.

Jag tänkte att en smidig lösning runt detta var att skapa olåsta textrutor utanför utskriftsområdet som användaren kan placera fritt i utskriftsområdet innan utskrift. Det fungerar bra på skärmen men när jag sedan trycker print så har alla textrutor flyttat sig några milimeter upp och åt sidan. Vilket ger ett väldigt oproffsigt intryck. (Jag har ingen skalning vid utskrift utan cellerna är anpassade till ett A4).

Finns det någon lösning som gör att textrutorna ser likadana ut i arbetsboken som i utskrfitsformatet? Eller har någon ett annat förslag på hur man skulle kunna lösa grundproblemet med understrykning och parenteser av data i låsta celler med formler).

Tack på förhand!

Mvh Anders

Nytt inlägg
 2021-02-10 10:26
 

 Hej Anders.

För att din textrutehantering ska fungera så måste användaren även ändra textbox inställningen till att inte flyttas eller ändra storlek med celler. Sedan finns det andra lösningar, där du kan spela in ett makro som skriver över formler med värden, så att användaren kan göra sina ändringar. Formler återskapas enklast med att alltid ta en kopia av en originalmall alternativt en äkta mall som gör detta automatiskt (.xltm). Detta beror juh dock på hur ditt verktyg ska användas, men allt brukar gå att lösa :)

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHjälp Textrutor flyttar sig vid utskriftHjälp Textrutor flyttar sig vid utskrift

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter