PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFilstorlek ökar exponentiellt av enkla formlerFilstorlek ökar exponentiellt av enkla formler
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2021-12-27 11:09
 

Hej,

Jag har i mitt arbete byggt en väldigt omfattande Excelfil som tar hand om företagets planering och uppföljning med minimal input från användarna. Filen har tidigare varit på 1102 kb. Jag försöker nu göra en minimal justering i en av formlerna, där jag har lagt till en övre gräns i en SUMMA.OMF-formel. För varje rad där jag lägger till denna justering ökar filstorleken med cirka 50 kb, och filen går långsammare och långsammare att köra. Försöker jag dra ut den över samtliga 100 rader där den behövs kraschar Excel.

Filen innehåller tusentals formler, vissa över 5 rader långa i funktionsfältet. Det jag inte förstår är varför denna lilla justering får filstorleken att öka så exponentiellt. Har någon några tankar kring detta?

Med vänlig hälsning
Alex

 

Nytt inlägg
 2021-12-30 08:03
 
 Ändrad av Christian  på 2021-12-30 09:04:55

 Hej Alex

Misstänker att din arbetsbok har blivit korrupt, om så är fallet så är det viktigt att du lyckas hantera problemet innan den går och dör totalt. 

Pröva att ta bort alla rader och kolumner som inte används. Du behöver markera dessa till slutet av din arbetsbok, högerklicka och välja ta bort, därefter spara. Fungerar inte detta så hade jag nog kopierat över alla formler till en ny arbetsbok, inte formatet. Detta hade jag nog programmerat, då en sådan manuell åtgärd skulle ta alldelles för lång tid. Känner du att du behöver hjälp med detta så går det bra att höra av dig till mig, christian.hagglund@xls.se så kan jag hjälpa dig på konsultbasis. 

Mvh

Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFilstorlek ökar exponentiellt av enkla formlerFilstorlek ökar exponentiellt av enkla formler

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter