PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelInget dataintervall vid ändring i ett diagramInget dataintervall vid ändring i ett diagram
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-10-01 12:02
 

Utveckling är inte alltid av godo eller Mycket var bättre förr.

Varför blir till exempel Excel som var så enkel och logisk när det hette 2003, (och som jag var så "bra" på), så komplicerad och ologisk när det heter 2021? 

Jag hade för avsikt att lägga till kommande tidsperiod i  ett diagram och lagt till erforderlig data i tillhörande tabell. När jag som vanligt högerklickar på en kurva för att komma till Källdata... så gör jag inte det. Jag chansar då på att det nu istället heter Markera data... och får då upp den här skylten: 

 onedrive.live.com/

Varför får jag inget dataintervall och vad innebär den därpå följande texten? Jag skulle bli glad om någon kunde hjälpa mig att förstå.

/hans peter

 

Nytt inlägg
 2022-10-03 10:50
 

Hej hej

Markera data tar dig normalt till där din källdata ligger och markerar detta område. Av någon anledning sker detta inte för dig. Försöker du återanvända gamla filer från 2003 så kan detta vara förklaringen. Filer äldre än 2010 är inte kompatibla med senaste windows, och möjligtvis ej heller med nyare versioner av Excel. En annan förklaring kan vara att din källdata eller din Excelversion ligger på din Onedrive, detta ska dock normalt sätt fungera, men jag kör 365 och inte 2021 som är en renodlad desktopversion och kanske inte ämnad att helt fullt ut kunna synka med din Onedrive. Kan också vara så att den vill att du loggar in på din Onedrive för att Excel ska komma åt din data. 

Mvh

Christian

Nytt inlägg
 2022-10-04 21:58
 

Tack, Christian, att du tog dig tid att svara på mitt nödrop. OneDrive i mitt inlägg har bara att göra med att jag har använt det för att göra en bild som passade i forumet.  Har ingen koppling till Excel.

Jag hade ett annat fel också i samband med detta, känt som stdole32.tlb-felet. Det fick mig att undra om det kanske inte var så bra att ha två Office-versioner på datorn. Jag tog därför bort båda. Sen installerade jag om Excel 2003.  Men när den mest prekära filen redan blivit xlsx var kag tvungen att konvertera tillbaka den till xls. Så långt fungerade då åter allt som förväntat.

Men nu hade jag plötsligt inget Word längre. Vad skulle jag då göra annat än att återinstallera 2021?  Vilket jag gjorde. Och till min stora förvåning fungerar nu allt som tänkt. 2021 läser till och med xls.

Det är lite hokuspokus över det hela, men än så länge fungerar det. Och det är jag glad för.

Tack!

/hans peter

Nytt inlägg
 2022-10-06 21:42
 

Hej Christian, här är jag igen. Jag ropade nog för tidigt hej, - innan jag var över bäcken. Eftersom du har varit så vänlig och brytt dig om mig tidigare gör jag nu ett nytt försök.

Jag som trodde att problemet var löst trodde tyvärr fel. Det fungerar delvis. På ett diagram i en arbetsbok fungerar det alldeles utmärkt att expandera datan på gängse sätt, men på ett annat diagram i samma arbetsbok får jag veta ”att dataområdet är för komplett för att visas”. När jag går in på Redigera på någon av kurvorna i diagrammet där det fungerar, så finns det där två strängar som jag identifierar dels som datan för Datum-kolumnen, dels som datan för Värde-kolumnen. I diagrammet där det inte fungerar saknas strängen för Datum-kolumnen. Den enda skillnaden mellan diagrammen är, vad jag kan se, att det första består av 1 serie, medan det som inte fungerar består av 7.

Säger det dig någonting, hoppas

/hans peter

Nytt inlägg
 2022-10-07 13:47
 

 Hej igen, Christian! Du behöver inte fundera längre (om du ens har börjat) :-)  Jag gör om alla diagrammen. Jag har ju all data. Jag tvingas samtidigt att lära mig nya Excel .

Tack!

/hans peter

Nytt inlägg
 2022-10-08 12:54
 

 

Nu vet jag vad som är felet när Excel tycker ”att dataområdet är för komplext för att visas”. Då har man vid markeringen av kolumnerna som skall ingå i diagrammet av misstag markerat en cell för mycket i en kolumn jämfört med de övriga. (En tom en i början eller i slutet). Klart att dataområdet då kan uppfattas som ”komplext”.

/hans peter

Nytt inlägg
 2022-10-08 17:43
 

 Snyggt att du löste det, skam den som ger sig :). 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelInget dataintervall vid ändring i ett diagramInget dataintervall vid ändring i ett diagram

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter