PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopiera nytt data i en flik till en annanKopiera nytt data i en flik till en annan
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-12-21 06:20
 

 Hej!

Behöver lite tips på hur man enklast kan kopiera nytt data ur en tabell i en flik till en annan flik i samma arbetsbok. Min tabell uppdateras regelbundet från en extern datakälla.

 

Nytt inlägg
 2022-12-22 09:10
 

Hej hej

Att lösa detta med andra medel än att klippa och klistra är ganska omfattande och kräver en programmerad lösning. Gissa att detta skulle ta mig 4-8 timmar att lösa. maila till info@excelspecialisten.se om du är intresserad av hjälp per konsultbasis. Annars kan du få lite hjälp på vägen:

Koden behöver:

1. Ett script för att köra ett makro schemalaggt. Scriptet går att skrivas i notepad, och schemaläggas med taskscheduler.

2. Ett makro som:

    a) Skapar ID för varje rad i din historiska data och din källdata, på ett sådant sätt att varje rad blir unik eller en dublett.

    b) Plocka ut alla unika rader från din källdata

    c) Göra en "append" till din historiska data från den unika delen av din källdata.

    d) Att scriptet sedan sparar och stänger excelfilen när makrot är klart.

Innan du ger dig in på detta så bör du dock fundera på eventuella konsekvenser av att ett schemlaggt makro kommer behöva kontinuerlig tillgång till en fil som inte för tillfället är öppnad av en användare. Lite beroende på hur filen ska användas så kanske makrot istället ska triggas manuellt istället för ett schemalaggt script. 

Mvh

Christian

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopiera nytt data i en flik till en annanKopiera nytt data i en flik till en annan

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter