PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelwebimport excel 2010 leder till krasch, varför ?webimport excel 2010 leder till krasch, varför ?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2010-12-04 16:33
 

Lite svårt att skriva en rubrik om mitt problem men hoppas jag kan förklara mitt problem så tydligt som möjligt och att någon har en lösning på det då det är rätt irriterande.

Jag har tidigare använt excel 2007 och varit rätt nöjd med det men då jag har Win 7 och 64-bitars så har jag nu avinstallerat det och testar en utvärdering av excel 2010 och det gör stor skillnad när jag kör mina makrokörningar, det går dubbelt så snabbt i excel 2010 och just därför skulle jag lätt betala för att uppgradera men inte förrän jag har en lösning på följande problem.

Jag har alltså en webimport som jag med jämna mellanrum uppdaterar där jag hhar följande inställningar för dataområdet, uppdatering i bakgrunden EJ aktiverad (hade annars starkt misstänkt det som orsak), behåller cellformatteringen och spara frågedefinitionen samt skriv över befintliga celler.

Det går hur bra som helst att uppdatera i excel 2007 hur många gånger som helst utan problem men i excel 2010 så går det bara ca: 5 gånger sedan kraschar det, rätt irriterande, deet slutar alltid med "excel kan inte slutföra eller excel måste avslutas", men varför bara i nyaste excel 64-bitars, det borde ju rimligen vara en inställning någonstans men jag kan inte hitta den.

Jag har ju en del teorier om vad det skulle kunna vara men var ska jag leta ?

Det känns som det skulle kunna vara något med urklipp eller minnet eller vad kan det vara för fel, jag har sökt som bara den på internet men hittar ingenting där heller, inte ens någon som har samma problem, det är ju lite knepigt attt söka också när man inte vet vad problemet är riktigt.

Förhoppningsvis finns någon här på forumet som är duktigt insatt i vad som skiljer mellan de 2 senaste excel-versionerna som kan ge tips på vad jag ska göra.

Mvh !  Järker 

Nytt inlägg
 2010-12-06 12:15
 

Kör du makron på indataområdet? Kommer kraschen vid importen eller makrokörningen?
Vilken är anslutningssträngen - alltså vilken webadress importerar du från? (möjlighet till test. har själv 64 bit 2010.)

Hälsningar
Henrik

Nytt inlägg
 2010-12-12 06:55
 

Egentligen tror jag inte problemet ligger i själva importen, glömde nämna att jag kopierar en del efter jag har importerat eftersom jag vill ha indatan på ett visst sätt och att felet kanske ligger där, jag har kollat i urklipp men där ligger ingenting (endast vid urklipp och inte vid kopiering ?), nu har jag installerat om hela office 2010 och även installlerat 2007 på nytt och helt tagit bort hela det aktuella dataområdet (10 kolumner) ifall det var något som var fel där, lagt in alla formler på nytt och peppar peppar så har det inte kraschat ännu, är uppe i ca: 7-8 importer / uppdateringar med tillhörande kopieringar och delete av celler och det är alltså detta moment som tar längre och längre tid att göra tills det till slut leder till slut på minnet - excel måste avslutas.

Om du vill testa själv så är detta länken från igår:

http://classic.atg.se/StartlistServlet?datum=20101211&bankod=B&spelform=V75&startlista=enkel&proposition=enkel&sub_view=streck&lopp=4&sort=

Och det som importeras är bara streckfördelningen som sedan ska kopieras runt en del för att formlerna är byggda så att importen måste ligga på ett viss sätt för att rätt värden ska tas med i beräkningarna.

Hälsningar 

Järker 

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelwebimport excel 2010 leder till krasch, varför ?webimport excel 2010 leder till krasch, varför ?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter