PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKlarar Excel att jobba med relationer på ett smart sätt?Klarar Excel att jobba med relationer på ett smart sätt?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2014-08-15 09:06
 
 Ändrad av frank90  på 2014-08-15 09:08:17

Behöver bygga en enkel databas och hade hoppats slippa bygga den i Filemaker för att det ska gå snabbare för kollegan att komma in i jobbet (och spara tid för mig :-)

Problemet:

  • Ska lista omsätting och resultat för ett stort antal företag.
  • Vill bara ha företagsnamn på ett ställe men kunna mata in nya omsättningar för respektive år knytet till detta företag. (Se skärmdump.)
  • Det bör vara enkelt att lägga till ett nytt år för bolaget för den som jobbar med databasen.

Är detta för mycket för Excel?

Mycket tacksam för lite råd på vägen. Är det värt att försöka få till eller ska jag gå på ett riktigt databasprogram istället?

http://tinypic.com/r/2dt5hjd/8

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1...

Nytt inlägg
 2014-08-15 11:54
 

Är väl inga problem att ordna i Excel men frågan är hur stor filen kommer bli, vilket kanske blir segt. Kanske lika att köra det i MS Acess eller annat program för databaser...

Baserat på att det ändå var lite data om det nu endast var företagsnamn, omsättning/resultat för olika år kanske det inte blir så segt i excel.

Jag skulle ha en flik för inmatning (flik 1) och en sida med registret (flik 2) och göra ett makro som bara överför det man matar in på flik 1 till flik 2. Då kan man snabbt filtrera i flik 2 och skapa diagram eller liknande. Antar ni ska ha registret till något... Detta är ju även enkelt i MS Acess att skapa pivottabeller/diagram. Kollade först nu på skissen, eller så lägger man bara in en knapp vid sidanom som är kopplad till ett formulär där man istället fyller i en ny registrering.

Nytt inlägg
 2014-09-10 11:42
 
Med tanke på de få egenskaperna du nämner så tror jag att den som blir slö snarare är din kollega än Excel, om jag får uttrycka mig lite skämtsamt. Vad jag menar är att din kollega kommer nog att vilja byta jobb långt innan denne har kommit upp på så många poster att det blir slött. ;-)

Kihlman

Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utveckling av program, utbildning samt support och hjälp i Excel och VBA.

www.excelspecialisten.se

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKlarar Excel att jobba med relationer på ett smart sätt?Klarar Excel att jobba med relationer på ett smart sätt?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter