PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelTidsredovisningTidsredovisning
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-02-05 10:27
 

Hej

Jag hoppas att kunna få lite tips gällande den excelfil vi redovisar vår arbetstid i. Tidigare hade vi en webtjänst där vi matade in arbetat dit, där såg vi löpande hur vårt tidssaldo var, om vi låg plus eller minus.

I den excelfil vi nu blivit påtvingade kan man inte se hur man ligger till förrän hela månaden är ifylld. Visst, det går att räkna ut det tidigare genom att kolla i kolumnen "Ack diff" och jämföra med ingående saldo men visst borde man kunna få till en cell där aktuellt tidssaldo visas? All info finns ju redan i bladet.

Själv har jag bara grundläggande kunskaper i excel men tycker att det är ett riktigt roligt program. Nu har jag dock kört fast i hur jag ska tänka. Någon som kan putta min hjärna i rätt riktning? Alternativt gör en lösning, då kan jag kolla formeln och på så sätt förstå.

 

I länken hittar ni excelfilen. https://www.dropbox.com/s/3nn7e7x9bjb...

 

Mycket tacksam för tips, eller direkta lösningar. 

 

Nytt inlägg
 2016-02-24 10:31
 

 Hej hej

Formeln nedan summerar referenstiden endast för de tillfällen där ingen arbetstid har noterats. Dvs att det står 0 arbetade timmar i kolumnen arb.tid. Därefter plockas de arbetade timmarna bort.

Nu är ditt blad skyddat, vilket innebär att du endast kan skriva formeln i fält som det går att "tabba" till. Jag satte in den i "uttag denna månad" på fliken februari.

=SUMMA.OM(J9:J37;"<>0";K9:K37)-J41

Resultatet blir alltså hur många timmar som du inte har jobbat de dagar du borde ha jobbat. Hoppas detta är en hjälp på vägen.

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelTidsredovisningTidsredovisning

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter