PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelkommentarsrutor till rubriker!kommentarsrutor till rubriker!
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-04-24 12:13
 
Hej! Sitter med ett stort forskningsdokument i Excel, cirka 500 kolumner. Är rätt novis. Vid rubriken i varja kolumn har jag kommentarer som beskriver den kolumnen. Min fråga: När jag ändrar ngt i dokumentet tex sätter in ny kolumn eller ändrar storleken på kolumnerna ändrar sig kommentarsrutan till rubrikerna så att efter ett tag de är gigantiska eller helt oläsligt små. Ändrat tillbaka dessa kommentarsrutor för hand ett antal gånger men tar sjukt mkt tid. Finns det något sätt att standardisera så kommentarsrutorna inte ändrar storlek/flippar ur? Tack på förhand!
Nytt inlägg
 2016-04-25 08:01
 

 Hej!

Under fliken data, så finns dataverifiering. Detta är egentligen till att se till att indata är korrekt, men har även kommentarsfunktionalitet som är stabil. På flik 2 i daavalidering, "indatameddelande", har du möjlighet att lägga in kommentarer. Dessa synns dock först när du markerar cellen där du har lagt ditt indatameddelande. 

Annars kan du alltid lägga in din kommentar i cellen ovanför rubriken, och se till att cellerna är formatterade så att de justeras/inte justeras, enligt dian önskemål. Formatera celler gör du med att trycka ctrl+1 när du har markerat cellen/cellerna som ska justeras, eller högerclicka och välja format. På fliken justera kan du välja hur texten ska justeras. 

MVh

Christian

Nytt inlägg
 2016-04-26 07:00
 
Stort tack Christian! Mycket huvudbry och framtida tid sparades just i och med din hjälp : )
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelkommentarsrutor till rubriker!kommentarsrutor till rubriker!

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter