PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelNamnge MAX MIN värde med månadens namn.Namnge MAX MIN värde med månadens namn.
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-05-28 19:33
 
 Ändrad av Razertune  på 2016-05-28 19:54:49

 Hejsan! Jag jobbar med en exceluppgift här på min högskoleutbildning och nyligen fått tillbaka den att korrekteras. Hade hoppats på att kunna få snabba svar från erfarna användare angående hur jag ska gå till väga att summera och namnge mina MAX MIN värden.
För varje månad har min påhittade årsbudget ett antal kostnader och intäkter. Hur ska jag grena ut kommandot i =MAX & =MIN cellen för kostnader att räkna ut vilken månad som har högst resp lägst kostnad och vice versa med intäkter?

Uppgiften lyder följande: "Använd sedan funktionen MAX för att automatiskt räkna ut de högsta månatliga intäkterna respektive kostnaderna och funktionen MIN för att räkna ut de lägsta månatliga intäkterna respektive kostnaderna."

Ett amatörlikt sätt att gå till väga hade varit att dra en =MAX(B21:M23) i cellen B25 som representerar Månad med MAX intäkt. Mitt problem är att jag behöver summera varje enskild månads alla värden vars månaderna efteråt jämförs för att finna månaden med MAX intäkt i denna cells fall. Som resultat behöver cellen få följande utmatningsformat [månad (förkortad som månadscellen)]. Om möjligt gärna det summerade värdet direkt efter.

Här länkar jag en screenshot av mitt excelblad: imgur.com/FsUoxBD

Hade jag behövt definera mina månadsceller (namncellen dvs) med något? Just nu är dem bara plan text.

Hoppas att någon där ute är villig att ge mig det "kedjade" kommandot, jag har svårt att förstå hur flera funktioner på varann ska skrivas/placeras.

Tack i förhand!

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelNamnge MAX MIN värde med månadens namn.Namnge MAX MIN värde med månadens namn.

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter