PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelInventeringsrapportInventeringsrapport
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2017-03-28 21:37
 

Jag behöver göra en rapportmall som vi kan rapportera våra inventeringar med. Mallen måste vara i stort sett "idiotsäker" och kräva så lite insats som möjligt från användaren (vissa har nyligen lärt sig byta filnamn på filer, så det får inte vara krångligt). Min tanke var att den skulle fungera ungefär såhär:

1. Användaren skriver två kolumner i t.ex. Google Sheets på sin iPad direkt under inventeringen, med en fritext i A och ett numeriskt värde i B.

2. Vid rapporteringen därefter kan användaren markera båda kolumnerna och alla rader som ska med, kopiera detta, ställa markören i en förbestämd ruta i rapportmallen och klistra in (formatet får inte följa med). Mallen ska då summera B i ett särskilt fält och justera neråt med den information som finns nedanför den förutbestämda inklistringsrutan.

Är det någon som kan bedöma om det ens är möjligt? Eftersom det är olika antal rader som klistras in så behöver mallen vara flexibel med detta (Med andra ord liknande en form av sidfot, men då det ofta blir flera sidor så verkar det inte vara en lösning i Excel?) och det borde kanske kräva någon form av tabell för att kunna skriva en formel som summerar hela kolumn B? 

Jag sliter mitt hår här (det lilla som finns kvar)!

Nytt inlägg
 2017-03-29 08:47
 
Krånglar du inte till det i onödan? Eller också missförstår jag vad du vill göra.

Google kalkylark:

Om det inte står något nedanför i kolumnen så är det bara att summera "för mycket". Om din inklistrade serie alltid börjar i C10 så kan du dra till med en summa som går till rad 1000 (whatever)
=SUM(C10:C1000)
Tomma celler ignoreras.

Eller om du vet att du alltid vill summera hela kolumn B
=sum(B:B)
Men det förutsätter naturligtvis att din summaformel står i en annan kolumn (annars blir det rundgångsfel)

Man kan även ha ett "dynamisk" slut på summaområdet, t.ex genom att räkna antalet ifyllda celler, men jag vet inte vad du skulle tjäna på det.
=sum(offset(C10;0;0;count(C:C)))
Nytt inlägg
 2017-03-29 18:46
 

Mallen ska kunna skrivas ut och då ha en rubrik och en liten kort informationstext ovanför listan. Under listan ska finnas en summering, samt en "Signatur" med medarbetarens namn och kontaktinformation. Det är det som krånglar till det hela. Hade det bara varit 2 kolumner så hade det ju varit en barnlek.

Det ska alltså bara vara en mall som man kan klistra in information i och sen ska den vara klar för utskrift. Det är mycket möjligt att jag krånglar till det hela. Allt hade också varit extremt simpelt men nu ska den användas av människor som behöver en manual för att spara ett dokument, så det får absolut inte vara många moment!

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelInventeringsrapportInventeringsrapport

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter