PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopiera till bestämda flikarKopiera till bestämda flikar
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2019-03-04 17:34
 

 Hej

Jag försöker mig ppå ett enklare lagerprogram men har stött på problem. Har sökt efter en lösning men inte funnit någon som passar mig.

Jag har en flik där jag har alla delar som jag använder (Lista)

På startsidan (Start) ska du kunna lägga till delar som du har använt under dagen, trycka på "lägg till" så samlas alla delar under Tillagda delar. Därifrån ska man trycka på överför och då ska delarna sorteras ut till rätt flik, i det här fallet handlar det om att kopiera rad 11 (start) till flik Anläggning3 och Lager3, rad 12 ska kopieras till fliken anläggning1 och lager2. 

Det är just överföringen till flikarna jag inte får till..

Någon som har en idé?

 https://db.tt/VPpSBgg8Ai

Mvh Stefan

Nytt inlägg
 2019-03-04 18:00
 

Hej,

Jag tycker flytt av information mellan olika flikar gör det hela svårare. Ett alternativ är att jobba i en tabell, dvs flik, och istället ändra status på ett eller flera fält. Dvs så som en databas normalt fungerar. Resterande fält behåller sina värden, t ex kvantitet och pris.

I det här fallet skulle du kunna ha ett fält (kolumn) som heter Anläggning och där kunna ändra infon mellan Anläggning 1, 2 eller 3 osv. Samma med Lager. Du kan styra användaren att mata in rätt info med hjälp av dataverifiering.

När du sedan vill ha info om t ex lagersaldon på olika anläggningar eller lager kan du direkt i tabellen filtrera med autofilter. I raden ovanför rubrikerna kan du använda Delsumma och få totaler som summerar endast de filtrerade posterna (raderna).

Vill du se informationen på annat sätt kan du i en annan flik skapa en "rapport" antingen med en pivottabell eller med hjälp av funktionen Summa.Om.

Lösningen blir väldigt mycket enklare och stabilare. Om du tycker det är något som kan funka i ditt fall så ska jag gärna utveckla det vidare.

cmm

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopiera till bestämda flikarKopiera till bestämda flikar

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter