PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelMaster Ecxel dokumentMaster Ecxel dokument
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2019-09-04 08:13
 

Hejsan!

Sitter och jobbar med orderformulär som fylls i varje gång en order ska läggas.
Min fundering är om man kan använda någon slags "Master" fil som sen puschar uppdateringar ut till redan befintliga ordrar.

Exempel:

Vi samlar våra ordrar i en mapp "2019" och de är numrerade ex 1-...-300  och sedan namngivna med produkt och leveransort. T.ex:
13-2019 "Produkt" "Ort"

När man lägger en ny order så kopierar vi oftast en gammal och byter nr på filen och ändrar i dokumentet. Detta eftersom de oftast är samma order som upprepas.

I ordern finns en "drop down" väljare där man kan välja produkt, sedan anvnds vlookup() för att fylla i andra data.

Problemet: 

Om jag vill lägga till en produkt eller göra en ändring på en produkt så ändras ju det bara i det specifika dokumentet.
Men eftersom vi idag kopierar gamla ordrar för att spara tid så önskar jag att denna ändring ska appliceras på alla befintliga dokument.

Hur löser jag det på bästa sätt?
Dataverifieriengen / Drop down kan ju hämta data från t.ex. A1:A50 trots att det bara idag finns 39 produkter, det lämnar ju utrymme till fler produkter.

Inga formateringsändringar behöver göras - utan endast tillgång att lägga till fler produkter och ändra specifikationer på befintliga.

Mvh

Meuro

 

Nytt inlägg
 2019-09-06 13:28
 
Hej hej

Dessvärre finns det nog ingen quick fix utanför vba världen. Och det tar för lång tid för att jag ska kunna erbjuda hjälp här på forumet. Så det som återstår för dig är antingen en trevlig heldag där du sitter och kopplar ihop alla 300 dataverifieringar mot din master, eller att du kontaktar oss(excelspecialisten) eller annan som kan göra detta med kod.

Vill Du göra det manuellt så får du hämta produkter från din master till ett datablad i dina slaves, därefter sätta dataverifieringen i slaves mot det länkade datat. Dessvärre finns det lite nackdelar att göra på detta sätt, det kommer nämligen endast tillåta en medarbetare åt gången att kika på en order.

Hade jag vart dig så hade jag valt att samla alla orders i en databas eller ett excelark, och byggt ett verktyg för att hantera dem. Resultatet: 1-2 filer istället för 300, och mycket lättare att uppdatera så fort du behöver göra detta.

Mvh
Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelMaster Ecxel dokumentMaster Ecxel dokument

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter