PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHur automat flyttar jag rader från ett blad till ett annat?Hur automat flyttar jag rader från ett blad till ett annat?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-02-02 14:28
 

 Hej,

 

Jag har ett dokument med x antal flikar. I första fliken, som heter att göra, skriver jag in allt jag behöver göra sedan markerar jag varje post med en kategori som får en färg ex. kolumn A: uppdrag (grön färg), Kolumn B: förbereda presentation, Kolumn C: prioritering 1.

Följande flikar heter uppdrag, LSG, projekt osv. precis som kategorierna som finns i Kolumn A. Det jag skulle vilja göra följande, först skapa en kolumn till på blad 1, att göra, där jag kan markera med ordet klar när något är uppfyllt och när en rad markeras klar så flyttas den till rätt blad beroende på kategori. 

Ex. ovan exempel kolumn A: uppdrag (grön färg), Kolumn B: förbereda presentation, Kolumn C: prioritering 1. Klar flyttas till blad 3 som heter uppdrag.

 

Går detta att göra utan att man måste vara kodnings expert?

 

stort tack på förhand.

Nytt inlägg
 2022-02-03 09:48
 

 Hej Phetra

Att flytta över data kräver en programmerad lösning, däremot kan du åstakomma ett liknande beteende med formel, tabeller och utsnitt/filter. 

Låt säga att du har en tabell på flik 1, där du har lagt ett utsnitt för den kolumnen där du vill skriva klar. Då kan du filtrera din tabell så att dina klara rader inte längre synns. Detta kommer dessvärre behöva repeteras varje gång du vill uppdatera din vy, men det kanske är ok?

För dina flikar LSG, projekt osv kan du om du har 365 använda funktionen =Filter(), denna arbetar med fördel mot en tabell men kan inte ligga i en tabell.

För LSG fliken: =FILTER(Tabell1;(--(Tabell1[namn på rubrik kolumn A]="LSG"))*(--(Tabell1[Namn på rubrik kolumn C]="prioritering 1. Klar")))

Inte helt lätt att få till, men lycka till :)

mvh

CHristian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHur automat flyttar jag rader från ett blad till ett annat?Hur automat flyttar jag rader från ett blad till ett annat?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter