PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHänvisa till närmastliggande blad till vänsterHänvisa till närmastliggande blad till vänster
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-05-09 11:53
 

 Hej!

jag har en excelark med 31 blad som ska föreställa antal dagar per månad. Syftet med arken är att dagligen föra en enkel rapport  över ingående balans - dagens inbetalningar - utgående balans. Siffror i utgående balans hämtas sedan in i kolumn med ingående balans nästa dag vilket blir nästa dag.

Problemet för mig uppstår när jag inte har några transaktioner (t ex lördag / söndag) och tar bort de blad från boken. Min tanke här är att kunna skriva en formel som antingen hänvisar till bladet "närmast till vänster) om aktiva bladet alternativt någon som är villkorat i stil med att "om bladet .... finns ta in data från cell xx till cell xx annars går till blad..". Ja, jag förstår att det inte låter smart men kommer inte på någon bättre lösning :-)

 

Tack på förhand!

Natasha

Nytt inlägg
 2022-05-10 08:11
 

 Hej Natasha

Om du inte redan laggt ner väldigt många timmar så rekommenderar jag att du byter dina 31 flikar mot en enda. Allt kommer att bli så mycket smidigare då, resultatet bli bättre och att du kan nyttja excels styrkor såsom formler, pivottabeller m.m. Ordnar du din indata på detta sätt, så är det väldigt enkelt att därefter skapa rapporter, exempelvis över månadens alla dagar. 

Ungefär som enligt nedan:

Transaktionsnamn, transaktionsgrupp/konto, Datum, Kostnad/intäkt, Värde

Fruktkorg,              kto: 1200,                       2020-05-10, Kostnad,    -200

Tröja                      kto: 1300,                        2020-05-10, intäkt,   500

 

Det går dock att få till en lösning enligt modellen du skapat, men detta kräver programmering om du vill ha det automatiserat. Annars får du dessvärre sitta och koppla om varje gång du tar bort ett helgblad. 

Mvh

Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHänvisa till närmastliggande blad till vänsterHänvisa till närmastliggande blad till vänster

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter