PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHänvisa till cell baserat på kolumnnummerHänvisa till cell baserat på kolumnnummer
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-08-11 12:00
 

 Hej! 

Jag har ett stor tabell med data från kolumn U till kolumn BL och skulle vilja hämta data baserat på kolumnnummer, för att på så sätt kunna få rätt kostnader i en och samma kolumn. Jag har redan skapat en kolumn bredvid där kolumnnumret jag vill hämta från står. Det jag vill är att om det står 60 i den kolumnen jag skapat, så ska den hämta datan från raden ur kolumn 60 och lägga det i min kostnadskolumn. 

Spontant känns det som att det bara måste finnas ett sätt att lösa detta på, men jag blir själv inte klok på hur det ska gå till. Vill helst undvika att skapa en kilometerlång OM-formel.

Tack på förhand!

Börje

Nytt inlägg
 2022-08-15 18:01
 

 Hej hej

=index(område, rad, kolumn) kan nog ge dig det du önskar. rad, kolumn i denna referear till området du pekar ut i första argumentet. Exempelvis så ger dig =index(U1:BL60, 2, 2) dig vad som står i cell V2, du kan därmed referera till din hjälpkolumn, siffran 60 hamnar dock utanför din områdesreferens, så antingen får du räknba om dessa för att de ska fungera med index. Eller dra av med kolumnformeln nedanför. 

Sedan finns det också formler som ger dig siffran för en utpekad kolumn samt rad. =rad(C3), returnerar en 3:a efterssom cellen ligger i tredje raden. =kolumn(c3) ger dig också siffran tre efterssom C är tredje kolumnen. 

=index(U1:BL60, rad(bm2), bm2 - kolumn(u) -1) borde vara något i närheten vad du är ute efter. 

Lycka till

/c

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelHänvisa till cell baserat på kolumnnummerHänvisa till cell baserat på kolumnnummer

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter