PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBADeklarera en variabelDeklarera en variabel
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2009-11-23 10:04
 

Hej

Jag försöker deklarera en databasvariabel i min access-databas men lyckas inte med detta. Jag försöker deklarera i ett klick-event i en knapp på ett förmulär. Följande kod vill inte accepteras. Access ger felmeddelande att det egendefinierade objektet inte känns igen.


dim var1 as database
set var1 = currentdb


Jag har försökt med mängder av olika kodsnuttar. Först deklarera ett objekt, sedan skapa en applikation, sedan ett workspace och sedan databasen men inget funkar. Jag har i samma databas skapat skript som använder outlook och word och det har inte varit några problem. Jag har en textbook som säger att precis den kod jag försöker använda är den korrekta koden. jag arbetar i access 2007 och databasen är antingen 2002-2003 eller 2000.

tacksam för hjälp
Johan

Nytt inlägg
 2010-01-07 12:38
 

Antagligen har du redan fått ordning på detta problem, men anledning till att inget svar har dykt upp tidigare är nog att din kod ser rätt ut och fungerar bra för alla som har testat. Problemet ligger säkerligen i att DAO.Database inte finns tillgänglig bland aktuella referenser. Kontrollera detta i objektgranskningen (F2). Om några referenser saknas kan du lägga till dessa under Verktyg /  Referenser.

/Andreas 


Andreas Gustafsson

Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utveckling av program, utbildning samt support och hjälp i Excel och VBA.

www.excelspecialisten.se

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBADeklarera en variabelDeklarera en variabel

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter