PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAKan inte skriva @ i textboxar i userformsKan inte skriva @ i textboxar i userforms
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2021-06-21 06:47
 
 Ändrad av Emil M  på 2021-06-21 06:47:43

Hej

Av någon anledning så kan jag inte längre skriva @ (snabel-a) i textrutor i ett userform som är uppbyggt med hjälp av multipages.

 

Tacksam om någon vet vad det kan bero på. Jag kan skriva det i flera andra userforms i samma excelfil.

Jag kan inte ladda upp någon exempelfil pga att den ligger på en offlinedator.

 

Nytt inlägg
 2021-06-21 07:55
 

Hej Emil

Testa att klippa och listra in @ istället för altgr + 2, för att utesluta att det är själva tangenbordskombinationen som inte fungerar. Har dock svårt att se varför din miljö helt plötsligt ändrats då det är en offlinedator. 

/c

 

Nytt inlägg
 2021-06-21 11:21
 

Hej Christian

Det fungerar att klistra in @ i det aktuella formuläret och det fungerar med ALTgr+2 på andra ställen på datorn och även i andra formulär i samma fil.

Jag har gjort en del förändringar som någonstans har jag troligen lyckats spärra det men har försökt hitta det i många timmar nu.

Har provat kommentera ut all kod utan att det hjälper.

 

Nytt inlägg
 2021-07-01 08:54
 

Hej igen

Jag har själv testat alt gr + 2, samt ctrl + alt + 2 i multipageformulär för 365, PC med svenska nationella inställningar samt tangenbordsspråk. Detta verkar fungera utan problem. Om du verkligen har bortkommenterat all kod(även det som ligger i formulärmappen), så har jag ingen aning om vad som kan gått snett. Då borde egentligen inte formuläret äns kunna visas, fast du kanske har kvar form.show. Kanske får du bita i det sura och lägga in en workaround i de fält du behöver kunna skriva @. Du kan exempelvis göra detta i TB_change funktioner, helt enkelt byta ut ett annat tecken mot @ så att du kan mata in det snabbt. _change triggas varje gång du matar in ett tecken i det specifika fältet. 

mvh

Christian

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAKan inte skriva @ i textboxar i userformsKan inte skriva @ i textboxar i userforms

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter