PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBALagra makro i dokumentLagra makro i dokument
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2021-11-16 08:20
 

 Hej,

En troligtvis enkel fråga som jag ite lyckats lösa ännu. Jag har ett makro i ett word dokument som jag vill göra tillgängligt för alla som ska använda det.

Av någon anledning så fungerar det inte att ha worddokumentet med makrot öppet och samtidigt hitta makrot i ett annat worddokument, så som det brukar funka med t.ex. excelmakron. Beror detta på något jag gjort eller är det en skillnad i word?

Jag har också läst mig till att man kan göra makrot tillgängligt för alla dokument genom att lägga till det i Normal.dotm-mallen, detta är jag lite tveksam till eftersom det verkar som att varenda worddokument, exempelvis en text som kanske ska skickas iväg externt, kommer att ha makrot tillgängligt i sig och det ser ju inte så snyggt ut.

Har ni något tips på det enklaste sättet att helt enkel få ett makro i word att finnas tillgängligt undet Visa -> Makron?

 

/Linus

Nytt inlägg
 2021-11-16 14:08
 
 Ändrad av Christian  på 2021-11-16 15:08:42

Hej Linus

Kika på denna, bör lösa ditt problem, (ta bort asterixerna): 

*http://addbalance.com/word/startup.htm*

 

 

Nytt inlägg
 2021-11-18 13:25
 

 Hej Christian,

Tack, men lägger man till ett makro i "Normal" då innebär det att samtliga worddokument får en makro-varning när man öppnar dem. Det är inte så omtyckt av kollegorna. Det jag är ute efter är att makrot ligger i en wordfil och när man har den filen öppen så kan man även köra makrot i andra wordfiler, går inte det? Det brukar funka hur bra som helst med excel-makron.

Nytt inlägg
 2021-11-19 11:39
 

Hej igen

om du lägger en template i din startup folder, så är detta inte samma sak som normal.dotm, utan kommer istället att visas i listan över alla öppna mallar och dokument. En sådan mall kommer inte att trigga makrovarningar, utan endast tillgänliggöra makron så att du kan använda dem från andra worddokument. För att detta ska fungera så måste du spara ditt document med kod i, som en makroaktiverad template, i din startupfolder för word. (och alla andra användare som vill kunna använda makrot. Du måste även se till att startup foldern har egenskapen "trusted", dvs synns i listan över platser som är betrodda av word. Exakt var du hittar din startup folder, och var du ställer in trusted, visas i länken jag delade. 

Mvh

Christian

Nytt inlägg
 2021-11-19 12:35
 

 Tack Christian, då fattar jag!

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBALagra makro i dokumentLagra makro i dokument

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter