PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBATa bort rader som innehåller låsta kolumnerTa bort rader som innehåller låsta kolumner
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2024-02-28 08:09
 
Frustrerande problem som jag skulle bli jätteglad att få hjälp med - jag har en tabell där två kolumner med formler är låsta för att man inte ska råka ändra dem. När användaren skriver in information i en annan kolumn har jag skrivit VBA som gör att just den raden tas bort och flyttas till en annan arkiv-tabell.

Detta funkar bra så länge jag inte låst arbetsbladet, men så fort jag gör det får jag fel 1004. Gissar att det är för att VBA försöker ta bort informationen i låsta kolumner... eller vad missar jag? Går detta att lösa på något bra sätt?

Tacksam för input,
/H
Nytt inlägg
 2024-02-28 09:02
 

Om du inte kan ta bort raden manuellt så blir det svårt för VBA att göra det... Och eftersom "ta bort rader" inte verkar funka i undantagen från skydd så blir det joppigt.

Det finns ett knep för att ha ett område "halvskyddat" och t.ex tillåta sortering. Det involverar knappen "Tillåt redigering av områden". Men tyvärr har jag glömt hur man gör.

 

**********************

Jag skulle nog ta bort bladets skydd i VBA innan raden raderas och sedan sätta tilllbaks det

typ:

ActiveSheet.Unprotect

    Rows("4:4").Delete Shift:=xlUp

ActiveSheet.Protect

Jag TROR att excel kommer ihåg dina inställningar från förra protecten. Annars får du utöka den sista raden med lämpliga parametrar, typ

ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True

Worksheet.Protect method (Excel) | Microsoft Learn

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBATa bort rader som innehåller låsta kolumnerTa bort rader som innehåller låsta kolumner

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter