PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBADela fil med MacroDela fil med Macro
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2024-05-30 09:52
 

Hej,

Jag har gjort några enkla macron i en fil som jag vill dela med några andra som oxå ska kunna använda macrona och jobba i dokumentet.

just nu kan de använda dokumentet som vanligt, de öppnar i och använder dokumentet i Edge, men macrona följer inte med. de följer inte heller med om de öppnar med desktop app. 

vi har prövat att ändra inställningarna i excel hos andra användaren i trust center från "Disable VBA macros exept digitally signed macros" till "Enable VBA macros"

någon som vet hur jag ska göra för att få det att funka? :)

Tack,

Sanna

 

 

Nytt inlägg
 2024-05-30 16:07
 

Var ligger dina makron? 


Gå in i  VBA-editorn (ALT+F11) och kolla dina makron i projektutforskaren (Ctrl+R). Ligger modul med dina makron under din arbetsbok eller ligger den under "Personal.xlsb"? 

PESONAL.XLB är en helt separat arbetsbok som ligger på din dator och fungerar som "makrohållare" så att du kan använda dina makron oavsett vilken arbetsbok du har öppen.

Om du skall kunna exportera en arbetsbok med makron så måste modulen/makrona ligga i din arbetsbok. Som dessutom måste sparas som makroaktiverad bok.

Blev du klokare av det?

När det gäller säkerheten så kan en del organisationer (Jobb/skola) låsa excel så att den helt enkelt aldrig tillåter makron. Och det är inte glasklart när man går in under trust-center.

 

Det nya makroverktyget Automate/office-skript går att sprida på ett helt annat sätt. Men det bygger på något slags javascript så koden blir ganska olik.

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBADela fil med MacroDela fil med Macro

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter