PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBASkapa nya blad + lista dessaSkapa nya blad + lista dessa
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-03-05 16:22
 

Jag jobbar på ett entreprenadsföretag där vi jobbar med olika projekt. I dessa projekt uppkommer sk ÄTA-arbeten.

Jag skulle vilja ha ett dokument som jag lägger på alla projekt där jag lägger in uppgifter på ett samlingsblad och sen med en knapp lägger man till ett nytt blad och döper det till tex "ÄTA 1" , jag vill att den ska hämtas från en mall men att även i bladet läggs texten "1" till.

I ett fält på det skapade bladet summeras alla belopp på bladet och detta belopp ska överföras till en rad på första bladet där även det nyskapade "ÄTA 1" står.

Tanken med detta är att när man startar ett nytt projekt så skapar man även det här och sen kan man följa alla ÄTA-rapporter på ett enkelt sätt. Idag har vi ÄTA-rapporter på separata filer och sammanställer det i en arbetsbok som heter "ÄTA-lista". Detta gör att det lätt kan missas att läggas in i listan, då vi är två som jobbar med det.

Tacksam om någon har lite idéer och kanske någon lösning på detta. Jag har jobbat en hel del i Excel, men aldrig med VBA.

Nytt inlägg
 2016-03-14 10:28
 

 Lösningen på ditt problem skulle ta några timmar att koda. Så därför får du istället några tips på vägen. Om du bryter ner vad du vill åstakomma och googlar på de enskilda delarna så kommer du kunna goggla fram en lösning. Det krävs dock att du har viss förståelse för programmering för att kunna bygga det du är ute efter. 

1. How to import a file to excel., VBA

2. How to summarize a column in VBA

3. How to create a new sheet in VBA

Hoppas detta är hjälp på vägen. Hör gärna av dig igen om du behöver lite hjälp med felsökning när du väl kommit igång och har lite kod att presentera. 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBASkapa nya blad + lista dessaSkapa nya blad + lista dessa

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter