PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelImortera realtime data från en hemsida och göra en tabell med grafImortera realtime data från en hemsida och göra en tabell med graf
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2019-02-05 12:29
 

 Hej! Hur gör jag om jag vill hämta realtime data från internet och göra en graf.

Det är data från IG som visar hur många prosent som är lång eller kort i  Stockholmsbörsen (Omx) t.ex.

Jag vet hur man importerar den data jag vill ha. Men jag vill att den uppdaterar tex var 5:e minut och lägger sig som en lista uppifrån och ner med datum och tid.

Sedan vill jag få en graf av hur kurvan ser ut under dagen. Den delan kan jag nog fixa själv.

Men att uppdatera realtime data till en tabell blev lite klurigt.

Finns det någon vänlig soom kan hjälpa mih med det?

Nytt inlägg
 2019-02-07 12:00
 
Hej hej

Nedan lösning kräver en nyare version av Excel. 2016 och framåt, eller 2013 med tillägg.

Under fliken Data i området "Hämta data" så hittar du "Från webb". Välj den och klistra in url (webbadressen). Tjänsten kommer därefter att föreslå en URL, oftast är det bara att klicka vidare. Därefter får du upp ett antal tabeller där du ska välja vilken som är den som du vill ha. Gå vidare och läs in.

Nu har du skapat kopplingen, om datan inte riktigt ser ut som du vill ha den så kan du dubbelklicka i fältet frågor och anslutningar på din fråga. Du kommer då in i power query editor. Här kan du flytta kolumner, byta namn, ta bort kolumner m.m. Gränssnittet tillåter en ovan användare att göra dessa grundläggande saker och lite till. När du är nöjd, tryck på spara och läs in.

För att se till att din data uppdateras var femte minut, ställ dig någonstans i din data så får du möjlighet att trycka på fliken design. Här kan du trycka på lilla pilen under "Uppdatera", välj Anslutningsegenskaper. Bocka för och välj hur ofta du vill uppdateringen ska ske.

Därefter är det bara att infoga ett diagram.
Lycka till
/Christian
Nytt inlägg
 2019-02-09 14:02
 
 Ändrad av Crillezzz  på 2019-02-09 16:09:53

 Tack! Nu har jag data från ig i ruta  A1 . Data på hur många % som är lång i OMX30.  vi säger att det är 66 och den uppdateras var 5:e minut.

Sedan vill jag att varje gång den uppdateras ska den sparas I ruta D1 och nästa gång D2 och D3 osv. För jag vill kunna göra en trend av datan som har uppdaterats. Vad jag vet så går det väl inte att göra en trend från ruta A1 som uppdateras var 5:e minut? Man måste väl ha föregående data sparad på något sätt? 

Alltså vad jag vill ha är en trend av ruta A1 som uppdateras var 5:e minut. En trend med tid och % 0-100.

Här är en länk på hur det skulle kunna se ut  https://www.youtube.com/watch?v=xLTEnd1u5Eo&feature=youtu.be

 

Nytt inlägg
 2019-02-11 11:24
Accepterat svar 
Hej hej

Nej dessvärre går detta endast för väldigt avancerade användare. Detta måste programmeras. Du är välkommen att höra av dig till oss om du vill ha en Offert kring detta. Antingen direkt till mig: Christian.hagglund@xls.se eller info@excelspecialisten.se. Utan att ha sett någon data så skulle jag gissa att det rör sig om 2-4 timmars jobb, troligtvis i undre spannet.

Mvh
Christian
Nytt inlägg
 2019-02-11 11:58
 

 Ok, tack. Ska fundera på det.

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelImortera realtime data från en hemsida och göra en tabell med grafImortera realtime data från en hemsida och göra en tabell med graf

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter