PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelEM-tipsEM-tips
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-05-10 08:29
 

Hej!

Jag sitter och försöker knåpa ihop ett excel-ark där vi kan tippa sommarens fotbolls-EM, men då jag är helt ny på det här med formler har jag stött på lite problem.

Jag har byggt upp det hela så att blad 1 är facit, där fyller vi i resultaten allteftersom matcherna spelas och i ena kolumnen fyller vi då i 1/x/2, och de två efterföljande kolumnerna är antal mål för hemma- respektive bortalag. Sedan har varje deltagare en flik med samma kolumner som i facit, och jag har fått ihop det så att man får de poäng vi kommit överens om vid rätt resultat. Så på varje deltagares blad har jag en cell (O30) med deltagarens totalpoäng. Jag vill nu göra en tabell som placerar oss i rätt ordning utifrån de poäng vi har. Bladen har jag döpt till våra förnamn och jag har med hjälp av "STÖRSTA-formeln" fått poängen att sorteras rätt, men det ger ju inte så mycket när inte namnet på personerna syns.

Alltså, i kolumn A skulle jag vilja att det står namnen på våra deltagare, och i kolumn B våra respektive poäng, sorterade från störst till minst. Formeln jag har i Kolumn B just nu ser ut såhär: =STÖRSTA(Jörgen:Emmy!O30;1) där den sista ettan blir en tvåa i rad 2, trea i rad 3 osv. Hur jag ska få in våra namn (som alltså är namnen på bladen) i kolumn A har jag dock ingen aning om...

 

mvh

emmy

Nytt inlägg
 2016-05-16 20:46
 

 Skicka gärna filen och uppgifter hur det är tänkt att fungera till     0123@telia.com     kan jag titta på det.

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelEM-tipsEM-tips

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter