PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelVälja innehåll i dokument från innehållsförteckning?Välja innehåll i dokument från innehållsförteckning?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-05-11 08:53
 
Hej expertispanelen Jag undrar om det går att få Excel att utföra följande: En innehållsförteckning i ett dokument som består av x antal tester. Beroende på vilken maskintyp man väljer, ska enbart vissa tillbehör ingå i dokumentet. Väljer man ex. A-val (enligt figuren nedan), så ska bara tillbehören "A-tillbehör x", "A-tillbehör y" och "A-tillbehör z" synas/finnas i dokumentet. Alltså, kan man via ex. kryssrutor i innehållsförteckningen välja vilka tester som ska ingå i dokumentet? Exempel: Innehållsförteckning A-val B-val C-val Innehåll: A-tillbehör x B-tillbehör z A-tillbehör y A-tillbehör z C-tillbehör x B-tillbehör x B-tillbehör y C-tillbehör y C-tillbehör z
Nytt inlägg
 2016-05-11 08:55
 
Oj, ser nu att det inte blir någon styckeindelning eller avgränsningar för inklistrat innehåll i det här forumet! Går det alls förstå min fråga i ovanstående inlägg?
Nytt inlägg
 2016-05-11 08:55
 
 Ändrad av MikaelH  på 2016-05-11 08:57:47
Edit: dubblett pga lång svarstid i servern.
Nytt inlägg
 2016-05-19 08:58
 

 Hej Mikael

Att åtsadkomma det du önskar är relativt svårt i excel, men relativt enkelt att skapa i VBA. Vill du lösa det i själva gränssnittet excel så behöver du jobba med =letarad mot de ifyllda värdena i din innehållsförteckning. Du behöver även använda =förskjutning() inbyggt i din letarad formel för att på så sätt förskjuta matrisens översta rad nedåt för varje värde i innehållsförteckingen som hittats. Letarad hittar nämligen alltid endast den första förekomsten av en träff, och behöver därför lite "hjälp" för att fungera såsom du önskar. Ännu svårare blir det då du har flera olika maskintyper, detta löser du enklast med att dela upp varje maskintyp i en egen kolumn i ditt färdiga dokument. 

Vill du istället ha hjälp på konsultbasis med en VBA lösning så går det bra att maila mig på Christian.hagglund@excelspecialisten.se.

Mvh

Christian

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelVälja innehåll i dokument från innehållsförteckning?Välja innehåll i dokument från innehållsförteckning?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter