PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelDelikat ProblemDelikat Problem
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2016-08-25 09:21
 
Hej. Jag har ett delikat problem som jag inte ens tror är möjligt men jag testar.
Jag har ett excelldokument som är känsligt då det är ett redovisande dokument i företaget för egenkontroller. Då detta är lagstadgat så vill jag inte att något skall försvinna av misstag osv:
Jag hade tänkt skapa ett dokument som jag kan låta personalen varje dag lägga in sina initialer för egenkontroller på olika avdelningar. och länka detta till mitt redovisande dokument. jag har låst mallen, texten osv så att det enda som går att ändra är värdena på varje dag. så långt allt bra.
Problemet är att jag vill inte att personalen skall kunna radera eller ändra värdena på dagarna efter det att man sparat dokumentet, bara ledningsgruppen skall kunna radera, ändra i cellen efter det att personen sparat.
Går det att ge en grupp människor behörighet att fylla i ett dokument men så fort som de tryck spara skall det inte gå att ändra eller radera av denna grupp.?
alltså read and write access men inte edit/change/delete.
Nytt inlägg
 2016-08-25 10:33
 

 Hej hej

Ja detta går att ordna med VBA. Det tar dock ganska lång tid att få till. Därför skulle en sådan lösning vara på kosultbasis, känn dig välkommen att kontakta mig på christian.hagglund@excelspecialisten.se.

Annars finns det en mjukare lösning som du nog skulle kunna hantera att bygga. Detta skulle innebära att du efter varje dag tar bort länkningarna till data som kommit in (copy + paste special values). Det blir lite omständigt, men det fullgör ditt mål. 

Mvh

Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelDelikat ProblemDelikat Problem

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter