PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelSortering av data med länkaSortering av data med länka
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2017-06-28 08:56
 
Jag har en lista med data där några celler innehåller länkar till andra celler i samma lista. När jag nu sorterar listan via autofiltren uppdateras inte länkarna. Säg att cellen B6 i utgångsläget länkat till B5. Efter sorteringen har rad 5 plötsligt hamnat som rad 10. B6 (vi låtsas som att rad 6 inte själv bytt plats p.g.a. sorteringen) borde nu ha länkat till B10, men länkar fortfarande till B5 vilket betyder att länkningen nu pekar fel. Normalfallet är ju att länkarna uppdateras automatiskt när man lägger till nya rader och liknande. Jag har även för mig att det här problemet inte uppstått vid sortering förut, men jag kanske missminner mig?
Nytt inlägg
 2017-08-08 13:51
 
Jag har råkat ut för detta när man byter flik för att klicka i cellerna som skall refereras till. När man byter tillbaka till ursprungsfliken lägga även detta bladnamn till i formeln vilket "låser" referensen vid sortering. Lösningen är alltså i så fall att ta bort bladnamnet ur formeln. T.ex. följande formel på fliken "Kurser" fungerar inte med sortering: =ANTAL.OM(Deltagare!V:V;Kurser!$E55) Men denna gör det: =ANTAL.OM(Deltagare!V:V;$E55) Med vänlig hälsning Sebastian
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelSortering av data med länkaSortering av data med länka

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter