PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAFormulär som skickar och hämtar info från databas - möjligt?Formulär som skickar och hämtar info från databas - möjligt?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2021-04-09 11:34
 

 Hej!

Jag är så grön man kan bli när det gäller Excels Utvecklar-läge.

Jag har en databas med många hundra rader och 23 kolumner. Det är en lista som används vid försäljning för att räkna på offerter.

För att underlätta offerthanteringen skulle det vara önskvärt att skapa ett formulär där säljaren gör ett antal steg.

Steg 1

Säljaren fyller i formulärets första 5-6 celler. Två av dessa är Hektar och Antal.

Bredvid formuläret finns två separata fönster. Beroende på vad som fylls i cellen Hektar skulle jag vilja att data hämtas från databasen och visar de 6 raderna (hela raderna med all data så klart) som bäst stämmer överens med det ifylla värdet Hektar. Exempelvis tre närmsta under och tre närmsta över det aktulle värdet.

Samma sak med cellen Antal. Data hämtas från databasen och visar de tre närmsta under och tre närmsta över det aktuella värdet.

Steg 2

Baserat på information som hämtats från databasen och visas i de två separata fönstrena kan säljaren fylla i ytterligare kolumner där arbetstid bland annat kommer att uppges.

Steg 3

Några av formulärets celler fylls i automatiskt baserat på de värden som fylls i cellerna under Steg 2. Av typen "cellvärde x 1,2" för att få ett par olika prisnivåer.

Steg 4

Säljaren klickar på en Spara-knapp och all information i ovan ifyllda celler läggs till som en rad i databasen.

Mina funderingar:

Såvida inte någon sitter på exakt lösning och vill dela med sig :-) så undrar jag om ovan ens är möjligt?

Okej att det går att skapa formulär som automatiskt fyller på en databas (det finns nog lite youtubefilmer jag skulle kunna traggla mig igenom), men just det här med att samtidigt hämta data från databasen(och inte bara hämta, det ska då skrivas in att det selekteras viss data också) och visa det i två separata fönster samt automatifyllnaden i steg 3.

Blir det för komplicerat?

 

Nytt inlägg
 2021-04-10 13:49
 

 Hej Fredrik

Om du har programmeringsvana från andra språk och inte är helt grön på sql så är detta helt klart möjligt för dig. Om inte så är det på tok för svårt. Vba miljön saknar nämligen stöd för sql och därför måste bibliotek för detta importeras, exempelvis adodb. Denna fungerar, men ger ingen feedback när något går fel. Detta gör det svårt att få till sql-satserna om man inte redan innan kan språket. Dessutom är formulerkontroller inte det lättaste att börja med. Är du för grön är det nog bättre att ta in hjälp för detta, och då inte en junior.. Mvh Christian 

Nytt inlägg
 2021-04-13 19:03
 

 Tack för råden.

Jag misstänkte det, men behövde väl få det bekräftat.

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAFormulär som skickar och hämtar info från databas - möjligt?Formulär som skickar och hämtar info från databas - möjligt?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter